You are currently viewing Turmalina – Proveniență și proprietăți

Turmalina – Proveniență și proprietăți

 • Reading time:4 mins read
 • Post comments:0 Comments

Turmalina este o piatră prețioasă fascinantă cu o istorie bogată și proprietăți diverse, considerată a fi o piatră de protecție și vindecare. Originară din cuvântul cingalez „turmali”, care înseamnă „piatră colorată”, turmalina este cunoscută pentru gama sa variată de culori și proprietățile sale unice.

Proveniența turmalinei este asociată în principal cu regiunea Asia de Sud, în special Sri Lanka, unde se găsesc cristale de turmalină de înaltă calitate. Alte surse notabile includ Brazilia, Madagascar, Afganistan și Statele Unite ale Americii. Fiecare loc de proveniență conferă turmalinei caracteristici specifice, cum ar fi culoarea și claritatea.

Proprietățile turmalinei variază în funcție de culoare, iar aceasta poate fi găsită într-o paletă largă, de la roșu intens la verde, albastru, roz, galben, maro și negru. Această varietate de culori face turmalina o piatră potrivită pentru toate zodiile, oferind un spectru vast de energii.

În astrologie, turmalina este asociată cu multiple semne zodiacale, datorită capacității sale de a se adapta la nevoile diferite ale fiecărui semn. Iată cum turmalina poate influența diferitele zodii:

 1. Berbec (21 martie – 19 aprilie): Turmalina roșie este ideală pentru Berbec, aducând energie și vitalitate. Ajută la menținerea focusului și stimulează inițiativele.
 2. Taur (20 aprilie – 20 mai): Taurii pot beneficia de turmalina verde sau neagră. Aceasta promovează echilibrul și stabilitatea, ajutându-i să-și păstreze calmul în situații stresante.
 3. Gemeni (21 mai – 20 iunie): Turmalina albastră este perfectă pentru Gemeni, încurajând comunicarea și claritatea mentală. Aduce liniște în gândire și promovează expresia creativă.
 4. Rac (21 iunie – 22 iulie): Turmalina roz este potrivită pentru Rac, oferind susținere emoțională și protecție împotriva energiilor negative. Stimulează iubirea de sine și compasiunea.
 5. Leu (23 iulie – 22 august): Leii se pot conecta cu turmalina galbenă, care aduce optimism și încredere. Această piatră poate spori creativitatea și vitalitatea.
 6. Fecioară (23 august – 22 septembrie): Turmalina neagră este benefică pentru Fecioară, oferind protecție împotriva energiilor negative și ajutând la echilibrarea emoțiilor.
 7. Balanță (23 septembrie – 22 octombrie): Balanțele se pot conecta cu turmalina verde sau roz, promovând echilibrul emoțional și relațional. Aceste pietre pot aduce armonie și pace.
 8. Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie): Turmalina neagră este potrivită pentru Scorpion, ajutând la protecția energetică și la gestionarea emoțiilor intense.
 9. Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie): Săgetătorii pot beneficia de turmalina albastră, care sprijină explorarea spirituală și dezvoltarea personală.
 10. Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie): Turmalina neagră este potrivită pentru Capricorn, ajutând la stabilizarea energiei și la menținerea concentrării.
 11. Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie): Vărsătorii se pot conecta cu turmalina albastră, care încurajează gândirea inovatoare și deschiderea la noi idei.
 12. Pești (19 februarie – 20 martie): Peștii pot beneficia de turmalina verde, care stimulează intuiția și conexiunea spirituală. Aduce liniște și echilibru emoțional.

În concluzie, turmalina este o piatră prețioasă versatilă și plină de semnificații, potrivită pentru toate zodiile. Indiferent de culoare, această piatră aduce cu sine energie pozitivă și beneficii unice pentru fiecare semn zodiacal.

Lasă un răspuns